Dames winnen in vijf minuten

Uw favoriete krachtbalwebsite leeft weer en daar heeft uw blogger niets mee te maken. Niets! Schande! Uitroepteken! Maar wij zijn van de slechtste nog niet. Ten bewijze: een verslag. Van een krachtbalwedstrijd! Van uw blogger! (Hij leeft nog ja. En hoe.)

Het was eeuwen geleden. (Het kan ook maanden of zelfs weken zijn, maar uw blogger overdrijft graag.) (Nog altijd ja.) Maar het was dus al efkens geleden dat wij nog eens een krachtbalwedstrijd bijwoonden. Of toch voor de volle vijf minuten. Want normaal gezien spenderen wij onze krachtbaltijd in de speelhoek van ons krachtbalkotje, maar dit weekend wou de babyblogger (ondertussen al gepromoveerd tot peuterpuber) krachtbal zien. “Papa. Ikke. Buiten. Karrebal. Kijken.”

D&W trekt een opvallend jong publiek aan.


En dus belandden uw blogger en zijn nageslacht bij de wedstrijd 3NDB-Lissewege. Kort samen gevat aan de babyblogger als “mama tegen de groene”. Samen met een horde jonge supporters zagen wij onze dames (Yessica, Lieselot, Elke, Joke, Charlene en mama Mieke dus) het beste geven van zichzelf en van de krachtbalsport. Aanvallend hebben de onzen geen probleem meer om ‘aan de lijn te geraken’ en verdedigend staan ze meer dan hun mannetje. (Toch in de vijf minuten die wij gezien hebben.)


Wat we in die vijf minuten nog gezien en gehoord hebben? Dat sommige scheidsen graag in de aandacht staan. Dat je altijd ‘zijdelings’ of ‘te ver’ kan fluiten, hangt er van af welke meeteenheid je gebruikt (meters of millimeters). Dat de lijn nog altijd buiten is. Dat ook vlaggenvrouwen dat betwisten. En dat de babyblogger een klok van een stem heeft. Dat wordt wat als wij ooit eens 50 minuten naar een krachtbalmatch kunnen kijken. (Groene thee en honing the day after, denken we. En een hese stilte in huis.)


In onze vijf minuten waren wij (D&W dus) duidelijk gewonnen. In de andere 45 duidelijk niet. Eindstand: 19-27.


Na de match ontmoette uw blogger (toeval bestaat niet) de trainer van onze dames aan een toog (niet zo ver van die speelhoek). Pieter Cobbaert (gekend van zijn topjaar 2011) (en van zijn atletenlichaam) (en van zijn nachtje in De Princesse) vertelde ons verslagen en teneergeslagen dat er meer in zat. Blijkbaar stonden de onzen 7-2 voor, maar het kan verkeren. Zei uw blogger. Ooit.


Tot een volgende!


Uw blogger.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden