Seckencensuur

Onze secken mag deze week nog eens zijn zegje doen in De Weekbode. Uw blogger/reporter had extreem veel moeite om de vlotte babbel van Kris binnen de toegelaten 2400 tekens te houden. Maar omdat censuur verboden is in Koekelare, plaatsen we hier de rest van zijn 5078 tekens. Gratis!

Kris, titelkoorts bij D&W! Leg eens uit: Hoe dicht zitten jullie met 3Na bij de titel?
De titelkoorts is er inderdaad, al blijven we er voorlopig rustig bij. Vorige week lieten we punten liggen op Baasrode en dat was balen. Ik heb de ganse namiddag gevloekt! Vooral omdat we een mooie voorsprong uit handen gaven. Iedere wedstrijd moet natuurlijk gespeeld worden en dat zijn er nu nog vijf. Wij wonnen deze week vlot van ZAK Beveren en twee van onze rechtstreeks concurrenten lieten punten liggen. Op dit ogenblik staan we opnieuw op 1 punt van leider Ingelmunster. Op 27 april gaan we onderling  het duel aan en kunnen we competitieleider worden. Baasrode staat op gelijke hoogte met ons en in principe kan het dat twee ploegen op de eerste plaats eindigen.

Wanneer kunnen jullie ten vroegste kampioen worden?
Als we alles winnen kunnen we waarschijnlijk ten vroegste kampioen worden na onze laatste wedstrijd op 9 mei. Baasrode mag één wedstrijd niet winnen voordat wij zeker zijn van de titel. Als zij ook alles winnen, zal een testmatch de kampioen bepalen. Het kan dus spannend blijven tot de allerlaatste minuut van de allerlaatste wedstrijd!

D&W zit niet vaak in de hoogste regionen, hoe komt dat dit jullie dit seizoen lukt?
Het is nu het vierde seizoen dat ik 3e Nationale A speel. Drie jaar geleden waren we ook dicht bij de titel totdat achterman Toon Sys na driekwart-seizoen uitviel met een knieblessure. In het huidige seizoen kunnen we rekenen op drie vaste werpers wat ons aanvallend vermogen vergroot. Bjorn, Pieter-Jan en ikzelf kunnen alledrie 18m gooien waardoor we onderling inwisselbaar zijn. Zit het met één aanvaller niet goed dan nemen de andere twee over. We beschikken ook over een degelijke verdediging. Onze achterman Toon Durnez blaakt van vertrouwen en onze supersub Bram etaleerde dit seizoen meermaals met knappe reddingen.

Wat is de sterkte van jullie ploeg?
Het onderlinge vertrouwen en de ervaring. Bjorn, Pieter-Jan en ikzelf spelen al samen sinds de jeugdreeksen. Die ervaring zorgt ervoor dat we elkaars limieten en capaciteiten kennen maar ook dat alles bespreekbaar is. Het vertrouwen in je medespelers zorgt ervoor dat je als ploeg verdedigend sterker staat omdat je beter kan inschatten hoe je medespelers zullen reageren.

De kans is groot dat jullie stijgen naar tweede. Geen angst dat – zonder PJ – volgend seizoen de ene afstraffing na de andere volgt?
Pieter-Jan trekt volgend seizoen voor enkele maanden naar het buitenland. Het is ook nog niet zeker dat hij daarna het krachtbal zal hervatten. Ik hoop dat we op de volgende spelersverdeling een goeie vervanger vinden voor PJ als we met twee ploegen aantreden in 2e Nationale. Ik denk wel dat we in de middenmoot kunnen meedraaien in 2e. In het begin van dit seizoen was PJ ook twee maand out met een blessure en we hebben zonder PJ ons stek goed verdedigd. Anders waren nu geen titelkandidaat. Grote uitspraken voor volgend seizoen zijn nu niet opportuun. We zullen de problemen oplossen als ze zich stellen.

Bij D&W doen ook de kadetten Meisjes het uitstekend. Dit weekend kunnen ze kampioen spelen. Hoe zal de club dat vieren?
Hoe we dit weekend dit zullen vieren weet ik niet want ze spelen jammer genoeg niet thuis. Hun coach neemt alvast de nodige voorzorgen en laadt zijn koffer vol bubbels! Op de fin de saison (4 mei) zullen we hun titel uitgebreid vieren. Misschien kunnen we tegen dan de onze ook vieren!

En dan nog een woordje als ‘secretaris’: hoe gaat het bij D&W?
Over het algemeen: goed! We hebben kans op twee competitietitels en twee bekertitels. Het is jaren geleden dat we zo'n goeie kaarten hadden. We zijn nog steeds een grote club maar het kan en moet beter. Onze ledenaantal is vorig jaar met 10% gedaald, D&W beschikt over te weinig jeugdspelers en daar moeten we dringend een antwoord op vinden. Op 3 mei verzorgen we een aantal activiteiten op de sportdag van Basischool De Negensprong en op 15-16 mei zijn een gratis initiaties voor geïnteresseerde jongens en meisjes van 8 tot 18 jaar. We merken ook dat we nagenoeg geen jongeren aantrekken vanuit het gemeenschapsonderwijs. Historisch leunt D&W dichter aan bij het SMIK omdat de club opgericht is door toenmalig leerkracht Georges Pollentier maar jongeren van het Da Vinci Atheneum of uit andere scholen zijn meer dan welkom in onze club.
Zoals iedere sportclub is het ook zoeken naar voldoende vrijwilligers om een vlotte werking te garanderen. Trainers en coaches zijn niet legio en vervoer vinden voor jeugspelers of kandidaten vinden om wedstrijdtaken in te vullen, het blijft een moeilijke opdracht!

Geen problemen meer met de pleinen?
Dat valt in vgl met vorige seizoenen goed mee. Het was een zware, natte, lange winter en daar heeft geen enkel terrein deugd van. Het terrein ligt er behoorlijk bij, al is het gras op sommige plekken volledig verdwenen.

En anders nog iets dat je had willen zeggen?
Krachtballen kan vanaf 7 jaar tot ... dus heb je je draai nog niet gevonden in een andere sport of had je altijd al krachtbal willen spelen, kom af! Krachtbal is en blijft een bère sport!

Reacties

Nieuwe reactie inzenden