1NA WINT! Hét verslag…

04/05/2011

De eerste heren van D&W mochten dit weekend hun zondagnamiddag doorbrengen in het beeldige Buggenhout. Enkele weken geleden hadden de onzen de thuiswedstrijd tegen die mannen glansloos verloren, maar toen deed Maarten niet mee (skireis). Versterkt met onze vaste achterman, hoopte Koekelare dus iets te rapen in Buggenhout.

D&W begin met dezelfde volgorde van worpen als de laatste weken. Resultaat: een sterke start van onzentwege. We kregen enkele kansen op een dubbeldoel, maar de rugworpen strandden net op de doellijn. De verdediging van beide ploegen was heel sterk de eerste helft. Er werd dan ook weinig gescoord.  Moet wel gezegd: D&W werkte heel slecht af aan de lijn.  Zeker vijf laatste worpen werden er in de handen gegooid of buiten. Aan de rust stond het 6-6.

Tijdens de rust werd er beslist dat maarten in plaats van de derde, de tweede worp voor zijn rekening ging nemen en Dieter en Hans afwisselend de derde worp zouden gooien. Daardoor vonden de onzen eindelijk hun draai in de aanval. Nu gingen de ballen aan de lijn wél binnen en kon Koekelare een kloof slaan. Buggenhout kon pas na een kwartier in de tweede helft voor het eerst scoren. Tegen dan was er al een geruststellende kloof van 6 doelpunten. Hans, Dieter, Maarten en Toon bleven deze keer wél rustig en kon de voorsprong behouden.

Gevolg: 1NA won voor het eerst dit seizoen (10-16) en hoopt dit volgende week te herhalen in en tegen Loppem.