2Na wint de derby!

15/11/2011

2Na nam het zondagmorgen op tegen KBK Ichtegem. D&W had in de derby iets recht te zetten na het verlies tegen Beitem. Onze ploeg kon niet rekenen op Bart Roose; Andy Pollentier stond als vijfde man op het blad. KBK stond nog hoog in het klassement, het beloofde dus weer een spannende wedstrijd te worden...

D&W won de toss en mocht eerst bergop en tegen de zon spelen. Die zon hinderde serieus in het verdedigen, Koekelare begon de match dus vrij afwachtend en liet de werpers veel ruimte. Zo ging de wedstrijd gelijk op in het begin. Na een tiental minuten werd er toch iets meer druk gezet door onze verdediging. Zo konden meer ballen onderschept worden en kon Koekelare uitlopen tot 6-2. Maar D&W maakte toch iets teveel fouten zodat het verschil niet groter werd. Toen Ward een eerste worp kon onderscheppen (die wel de grond raakte), lukte hij een rugworp en kwam Ichtegem terug tot 4-6. Koekelare bleef echter rustig én goed verdedigen. Ruststand 5-8.

D&W mocht de tweede helft beginnen met de zon in de rug en bergaf. Dit was onmiddellijk te zien aan de aanval. Koekelare raakte iets verder met de tweede worp, zodat de derde gemakkelijker kon gescoord worden. D&W verhoogde het tempo en KBK kon aanvallend niet veel meer klaar maken. Koekelare kon zo veel eerste en tweede worpen vangen. Ichtegem kon geen vuist meer maken tegen een beter spelend koekelare en zo won 2Na de derby verdiend met 10-24.