2Na wint thriller!

03/10/2011

D&W mocht zaterdag het eerste verlies van het seizoen recht zetten in Male. Net als vorige week was de warmte weer van de partij. Onze jongens hadden toen al last van de temperatuur en tegen de Malemannen was dit niet anders.

D&W kreeg de opzet. Dieter begon al heel slecht en gooide zijn eerste bal in de handen.  Male kon profiteren van deze fout en kwam 1-0 voor.  De aanval liep niet van Koekelare en zo kon Male uitlopen, het bouwde een vier-punten-voorsprong uit 1-5. D&W begon dan eindelijk te scoren en liet Male niet nog meer uitlopen.  We klampten aan en konden al eens een bal meer vangen. Door het betere verdedigende werk kon de kloof verkleind worden en was het verschil aan de rust nog slechts een achterstand van 2 doelpunten.

Male mocht opzetten in de tweede helft en kwam zo op een voorsprong van 3 doelpunten.  Na enkele minuten lukte Bart een rugworp die door een misverstand van Male in doel viel.  D&W terug in de wedstrijd! Onze ploeg beet zich nu eindelijk vast in de tegenstander.
Door enkele mooi gevangen ballen van Bart en Toon kon Koekelare van dichtbij een aanval starten. Toen Bart nog een rugworp lukte (die na enig aarzelen van de scheidsrechter toch toegekend werd) kwam Koekelare eindelijk op voorsprong. Omdat de aanval niet goed liep werd er veel gewisseld op worp en dit met wisselend succes. D&W bouwde zijn voorsprong uit tot 3 doelpunten, maar toen lukte ook Male een rugworp en kwam zo tot op 1 doelpuntje terug. Op een kleine twee minuten van het einde kreeg Dieter dé kans om Male weer op twee doelpunten te zetten maar hij miste aan de lijn.
Laatste minuut!  Male gooit derde worp van ver, Maarten te traag en laat de bal binnen vallen (volgens Maarten: 'het was dat of rugworp tegen').  Koekelare kreeg nog laatste kans om te winnen.  1 en 2 op de grond.  Dan was het aan Dieter om de winst veilig te stellen...  En ja hoor, de bal viel in doel! (Met enig geluk want barage en vleugel raakten hem nog.) 15-14.  Male had de tijd niet meer om over te komen en zo won Koekelare zijn eerste thriller van het seizoen!