3Na doet van payback time!

11/10/2012

Na de bekercompetitienederlaag vorige week, op Baasrode, hadden de heren van derde, nog een rekening te vereffenen met heren van 't Scheld.
Met het verlies fris in 't geheugen, een nog steeds geblesseerde Pieter-Jan, startte Koekelare als underdog aan de wedstrijd. Maar...

In de eerste minuten zette D&W, Baasrode onmiddellijk blok! De drie eerste worpen van de tegenstand werden magistraal van de grond geplukt door Kris en Bram. Baasrode gooide het over de andere boeg en wou met lange worpen de Koekelaarse verdediging verschalken. Bjorn en Toon plukten aanval na aanval de ballen uit het Koekelaarse luchtruim en het begon Baasrode te dagen ... dit wordt geen herhaling van vorige week!

Baasrode kon enige tijd gelijke tred houden totdat de aanval van onze heren op zijn plooi viel. Koekelare liep steeds verder uit en kon gaan rusten met 12-7.

Van het typische dipje in de tweede helft had Derde dit keer geen last en de D&W'ers gingen op hetzelfde elan door. Baasrode stak meer risico in aanval en verdediging in de hoop het tij te keren maar door het rustige Koekelaarse spel bleef dit bij vruchtloze pogingen. Baasrode kon even bedreigen na het scoren van een trekworp, door achterman Timo Florkin. De twee volgende aanvallen werden vlot door Toon uit de lucht geplukt en 't Botterken zag de bui al hangen. Rust in de aanval en klasseflitsen in de verdediging verzekerden, tot frustratie van de tegenstand, de winst in het Motestadion; 25-19.