3Na wint!

26/09/2011

Een aangenaam nazomerzonnetje was paraat voor onze derde derde-nationale-wedstrijd tegen Buggenhout. Na de twee verloren wedstrijden sinds de seizoensstart, was de opdracht duidelijk!

In de eerste minuten loopt D&W vlot uit (3-0). De Koekelaarse heren kunnen de aanvallen vlot afwerken en knippen in de verdediging regelmatig een balletje mee. Een wissel in de worpen van Buggenhout zorgt ervoor dat ook zij tot scoren komen. De eerste worpen van Pieter-Jan zijn zeer sterk en Buggenhout kan moeilijk het tempo bijhouden. Jammer dat PJ ook een viertal keer buiten gooit maar D&W komt in de eerste helft niet in de problemen. Ruststand 10-6.

In de tweede helft komt Buggenhout al sterker opzetten maar Koekelare blijft door sterke worpen van Bert en Kris, de kloof verder uitbouwen. Na een kwartier in de tweede helft verslapt het tempo van de Koekelaarse heren. De derde worp moet een aantal keer van net over de middenlijn komen en scoren wordt moeilijker. Een derde minuut (klopt niet maar de scheids beslist en dus een vrijworp tegen) brengt Buggenhout weer in de wedstrijd. Buggenhout maakt aansluitend nog een trekworp en bij een stand van 18-15 is de comfortabele voorsprong serieus geslonken.

Bert, PJ, Toon en Kris bijten echter door en hun verdediging houdt nu alles tegen! Bij Buggenhout is het vet eraf en Koekelare komt nog 3 keer tot scoren. 21-15 is een terecht eindresultaat.

Volgende week speelt 3NA de eerste uitwedstrijd in Ingelmunster die al twee van de drie wedstrijden won. Geen ploeg om te onderschatten dus!