Aalter behaalt winst met knikkende knieën

15/02/2015

Op Valentijn geen tijd voor romantiek, alleen krachtbal! Bjorn, Toon Sys, Michiel en Kris, ontvingen competitieleider Aalter A.

Aalter speelde dit seizoen, op één wedstrijd na, een foutloos parcours. De jongens uit Cremcity zijn op titelkoers, zoveel is duidelijk!

Onze eigen heren kwamen dit seizoen moeilijk uit de startblokken en lieten in verschillende wedstrijden de winst links liggen: twee draws, en drie op vijf verloren wedstrijden stranden op één punt verschil. Koekelare vult de negende plaats in het klassement maar moet eigenlijk veel, veel beter kunnen.

Voorafgaand aan de wedstrijd voelden de Koekelaarse heren voelden weinig druk. Aalter is competitieleider en dicteert de wet. D&W berustte in zijn underdogpositie maar ... had dat beter niet gedaan!

Vanaf de start van de wedstrijd werd D&W overrompeld door Aalters up-tempo, aanvallend geweld.

Tijdens de eerste helft werd weinig gevangen door Koekelare, en werd er nog minder gescoord. Met het schaamrood op de wangen werd de eerste helft besloten: 5-16

Bij start van de tweede helft keken de supporters gelaten naar hun verdronken kalf, nog 25 min. wedstrijd met zo'n achterstand: dit wordt het dieptepunt voor de heren van 3NA!

Aalter zag zijn volgende trofee al aan de clubmuur hangen maar dan is er zoiets van de beer en zijn vel ...

Koekelare gooide aanvallend en verdedigend het roer om. D&W opende de tweede helft met een trekworp van Michiel en slaagt erin de daaropvolgende aanvalsbeurten van Aalter te onderscheppen.

Door de stijgende offensieve druk, komt Koekelare driemaal aan de vrijworplijn en drie keer zet Kris dubbele punten op het scorebord!

Na een volgende, knappe trekworp van Toon Sys begint het bij supporters maar vooral bij de tegenstander te dagen ... deze wedstrijd kan nog alle kanten op.

Aalter herpakt zich, weet zich enkele punten voorruit te knokken maar Koekelare blijft aanklampen.

In de slotfase zet Michiel trekworp nr.6 op het bord: 21-22. Koekelare kan plots hopen op een onverwachte winst.

Even later slaat Kurt Ruyschaert van Aalter, de droom aan diggelen, trekworp Aalter en opnieuw drie punten verschil met nog enkele minuten op de klok.

Maar de Koekelaarse veer is niet gebroken. Kris neemt een vierde trekworp voor zijn rekening en scoort opnieuw. Tijdens de laatste aanval kan Koekelare de bal niet meer onderscheppen waardoor Aalter alsnog hun winst binnenhaalt.

Eindstand 23-24

Als de heren van 3e Nationale evenveel karakter tonen in hun volgende wedstrijden, kunnen ze nog stunten, in de beker als de reguliere competitie.