Als de verslagen binnenstromen, kan ook onze secken niet achterblijven. Hij stuurde ons een verslag van 3NA vs Snellegem...

3Na bevestigt met winst

Als headliner op de openingsspeeldag mochten de heren van 3NA niet teleurstellen. De opstelling van Derde A is nagenoeg gelijk gebleven met vorig seizoen. Alleen Bert Verschingel verliet het team voor Provinciale. Bjorn Flameyn die eind vorig seizoen inviel voor Pieter Jan werd definitief opgenomen in de ploeg.

Met drie ex-1ste Nationalers in de ploeg moest Derde A onmiddellijk bevestigen en dat deden ze ook!

Blitzkrieg Snellegem die meestal door hoogtempo-spel zijn tegenstanders probeert te overrompelen, startte rustig. Het eerste kwartier werd aan weerszijden regelmatig gescoord, al lag de foutenlast bij Koekelare iets hoger. Naar het einde van de eerste helft werden de Koekelaarse foutjes weggewerkt en konden onze heren stillaan uitlopen.  Een onterechte beslissing van de scheidsrechter over het benenspel van Toon Durnez, hield Snellegem op het einde van de eerste helft in het spoor van Koekelare. Ruststand 11-9.

D&W startte de tweede helft met degelijk, opbouwend en aanvallend krachtbal. Sommige spelers van Snellegem wilden een tandje hoger schakelen maar dat was niet iedereen van hun ploeg gegeven. De overmoedige verre worpen van Snellegem werden steevast door Toon uit de lucht geplukt.De heren van Derde doorzagen de pijnpunten van Snellegem en dankzij een knappe verdediging van D&W kon Snellegem in de tweede helft maar 3 keer scoren. PJ, Kris en Bjorn werkten hun worpen zorgvuldig af en bouwden zo een vlotte voorsprong uit. Koekelare won verdiend met 22-12!