D&W stunt niet tegen KBK Ichtegem

26/12/2011

Of de krachtbalsport nog leeft? Wie aanwezig was op de jongste derby tussen D&W en KBK Ichtegem weet het wel. Bijna 100 liefhebbers zakten die zaterdagavond af naar ons motestadion om the match of the day bij te wonen.

Na een spannende strijd won Ichtegem en lag Koekelare uit de beker. Door de immense ontgoocheling van de thuisploeg (en ook wel een klein beetje door het platliggen van onze site) verscheen hier nog geen wedstrijdverslag. Maar nu, twee weken na datum, is het verlies doorgespoeld en kunnen we dankzij onze vrienden van de Keiberg alsnog een verslag publiceren:

In de derby der derby's moest Koekelare het opnemen tegen Ichtegem.  Ichtegem startte met dezelfde vier die tegen Sint-Michiels waren gestart (Niels B, Niels VDC, Dimitri en Tom). Koekelare startte met drie punten voorsprong aangezien ze in een lagere reeks spelen.

In de beginfase ging het gelijkop.  KBK kon de de kloof niet dichten en na concentratieverlies kon Koekelare zelfs een rugworp scoren.  KBK verdedigde heel statisch waardoor Dieter Sys en Hans Bryon hun worpen makkelijk aan de grond kregen.  Na 15 minuten werd Dimi vervangen door Jelle zodat er wat meer dreiging kwam in de aanval van KBK.  Intussen was Koekelare uitgelopen tot een voorsprong van vijf punten.  Jelle kon in het begin de verdediging van Koekelare verrassen met snedige worpen. De verdediging van KBK was echter het grootste probleem.  Ruststand 15-11.

In de tweede helft kwam Pieter Ureel en Ward Candaele in de ploeg.  Pieter nam de plaats van achterman voor zijn rekening en Niels B en Ward kwamen op de vleugel.  De verdediging was nu iets vinniger dan in de eerste helft en Niels Bolle kon verschillende ballen plukken.  De achterstand werd in een mum van tijd weggewerkt door knap verdedigend en aanvallend werk.  Na 10 minuten in de tweede helft stonden de bordjes terug gelijk (17-17).  Daarna bleef de score eventjes gelijkop (17-18, 18-18, 19-19) maar toen brak de veer bij Koekelare.  KBK speelde zonder remmen en de kloof werd gestaag uitgebouwd.  Op het einde van de wedstrijd werd Ward nog vervangen door Lawrence Desimpel.  Lawrence maakte meteen zijn debuut op het hoogste niveau.  Eindstand 20-27.

Speelden voor KBK: Niels Bolle, Candaele Tom, Niels Vandecasteele, Dimitri Decorte, Cadaele Ward, Ureel Pieter, Jonckheere Jelle en Lawrence Desimpel.

D&W kon ondanks de steun (en de bal) van Peter Vanoverbeke niet stunten in de beker. Speelden voor D&W: Dieter Sys, Bart Roose, Hans Bryon, Toon Sys en (niet op de foto) Daan Christiaen. Voorzitter Bart Pollentier verzorgde de coaching langs het lijntje.