Kadetten Meisjes winnen vlot de derby

09/04/2013

Onze Kadetten Meisjes mochten het afgelopen weekend opnemen tegen KBK Ichtegem. De heenwedstrijd werd gemakkelijk gewonnen met 6-23. Deze keer konden onze titelkandidaten wel niet rekenen op Lies en Myrthe. De coach had voor deze derby dus vijf speelsters op het blad, maar daar viel Ciel nog van af omdat ze ziek was. Best dat Emma van haar Chiroweekend terug naar huis gekomen was. Waarvoor dank.

Koekelare verloor de toss en Ichtegem liet D&W windachter starten. Emma nam de eerste en de derde worp voor zich en Julie de tweede. De eerste worp van Emma viel nog net buiten maar vanaf dan stond haar vizier op scherp. Koekelare kwam direct drie-nul voor toen Julie een foutje van Ichtegem afstrafte met een rugworp. De aanval van onze meisjes liep heel goed en er werden heel weinig foutjes gemaakt. De verdediging liep heel goed, mede geholpen door de sterke wind. Koekelare ging met een ruime voorsprong de rust in: 17-4.

In het begin van de tweede helft maakte D&W enkele aanvallende foutjes zodat KBK een beetje dichter kon komen. Koekelare herpakte zich en kon de voorsprong nog uitdiepen.

D&W kwam nooit in de problemen en won uiteindelijk met 34-15. Met nog drie wedstrijden voor de boeg moet Koekelare nog twee wedstrijden winnen, als ze volgende week thuis kunnen winnen tegen Baasrode maken ze een grote kans om het kampioenschap binnen te halen.