Kadetten overrompelen Moerdamme

03/10/2011

Zaterdag 1 oktober. Na een vermoeiende rit richting Moerkerke komen de kadetten tien voor zes aan op de Moerdamse terreinen. Het weer is schitterend en de kadetten zijn -naar eigen zeggen- en plein forme!

Al snel wordt duidelijk dat de Moerdammenaars geen partij zijn voor het Koekelaarse geweld. Gelegenheidscoach Kris Bryon moet hen in het begin nog even wijzen op grote gaten in de verdediging maar na 5 minuten is het duidelijk dat dit een gewonnen wedstrijd is.
Moerkerke is meer bezig met kibbelen dan krachtbal en hebben de sport nog niet volledig onder de knie. Ons Michiel, Jasper, Lennert en Simon hebben maar een paar keer hun vierde worp nodig om te scoren. Dit tot 'grote' frustratie van Jasper ;-). Na 10 minuten en 4 trekworpen van Simon is de stand 0-12. Onze jonge veulens blijven een hoog tempo aanhouden en lopen uit tot een ruststand van 0-21!

De tweede wedstrijdhelft wordt gestart met Jarne, Guillaume, Lennert en Simon. Het tempo zakt, er wordt minder gescoord maar onze kadetten blijven ongeslagen. Na een kwartier, en tot groot jolijt van de plaatselijke supporters, prijkt het eerste thuisdoelpunt op het scorebord.

Eerstejaars kadet Jarne Staelens zet in de laatste minuten de Moerdamse verdediging in de wind en eist zo zijn doelpunt op. De D&W'ers ronden de wedstrijd af met een ruime 1-27 eindstand!