Miniemen meisjes willen naar de Keiberg

19/04/2011

In de kwartfinale van de beker mochten onze miniemen meisjes het opnemen tegen Beitem. Die ploeg speelt niet mee in de reguliere competitie en was dus een nobele onbekende voor D&W. Onze meisjes konden niet rekenen op Julie D (op reis) en moesten het de eerste 10 minuten doen zonder Lies (doop).

D&W kon haar eerste aanvallen scoren en Beitem deed dit ook. Gevolg: een gelijkopgaande start van de wedstrijd. Maar gaandeweg begon Koekelare toch foutjes te maken… en zo kon Beitem een kloof slaan. Op een minuut van het einde van de eerste helft kwamen de roodhemden zelfs drie doelpunten voor. Met een snelle aanval van onze meisjes kwamen we nog aan de overkant.  De bal werd op onze derde worp buiten geduwd, maar door ons snelle handelen, lukte Emma nog een rugworp. Ruststand 11-10.
D&W mocht ‘opzetten’ in de tweede helft en kon direct zijn achterstand ophalen. Koekelare zette deze helft veel meer druk op de aanval van Beitem. Zo konden we meer ballen vangen, blijven scoren en gestaag een voorsprong uitbouwen. Toen ook Julie B een rugworp lukte -op vijf minuten van het eind- was de zege binnen.  D&W speelde een heel sterke tweede helft en liet Beitem hierin maar vijf keer scoren. We wonnen verdiend met 16-26.

Nu hopen op een goede loting zodat we de finale kunnen spelen op de Keiberg…