Ook 3Na nog in titelrace

25/03/2013

Niet enkel onze Kadetten Meisjes, maar ook de heren van Derde Nationale zijn op titelkoers. Zaterdag moest dus gepresteerd worden tegen Opstal! De Oost-Vlamingen hadden in de heenronde gewonnen met 19-17 en waren dus zeker niet te onderschatten...

Maar D&W startte ronduit slecht. Nadat Kris het eerste punt vlot binnenhaalde, belanden de drie volgende aanvalpogingspogingen rechtsreeks in de handen van de Opstal. Pieter-Jan moest zijn vizier wat bijstellen en een worpwissel tussen Bjorn en PJ, bracht het nodige antwoord. Na tien minuten had Koekelare de achterstand opgehaald, en kon het spel echt beginnen. Toon Durnez stelde een strakke verdediging op en zette veel druk op de eerste worp van de tegenstand. Opstal raakte in de problemen en kwam nog moeilijk tot scoren! De aanvalsmachine van Koekelare kwam op tempo en D&W haalde vlot de punten binnen. Zowel Bjorn als Kris werkten secuur af en zorgden zo voor een comfortabele 13-7 ruststand.

De tweede helft werd gestart met Bram ipv Kris. Bram had tijdens de eerste helft de Opstalse aanval goed bestudeerd en etaleerde met een drietal spectaculaire reddingen! Ondanks het wegvallen van het windvoordeel bleven PJ en Bjorn gestaag scoren. Opstal kon enkel nog bedreigen door, op verloren momenten, knappe trekworpen te scoren. Maar de kloof tussen Koekelare en Opstal was al te groot en het risicovolle spel van de tegenstand leverde te weinig winst op.

Tien minuten voor affluiten werd PJ vervangen door Kris. Koekelare gooide de boeken toe en liet Opstal betijen. De Oostvlamingen kwamen maar tweemaal meer tot scoren, in tegenstelling tot onze heren die nagenoeg iedere aanval verzilverden.

Derde Nationale behoudt met 27-17 winst hun plaats in de race om de titel!