Verslag van op de keiberg

29/11/2012

Onze eerste ploeg beleeft een troosteloos seizoen. 2Na staat momenteel voorlaatste en zal ergens een tandje moeten bijsteken om zich te redden... Dit weekend mochten ze weer proberen winnen - op de Keiberg dan nog. Vooraf hadden we weinig hoop (KBK is aan een sterk seizoen bezig), maar... in een derby kan het soms spoken, toch? Een verslag van Dieter Sys, nu al verkozen tot De Geblesseerde Figuur Van Het Jaar.

Dit weekend stond dé derby op het programma.  D&W mocht op verplaatsing naar de keiberg - op zoek naar de tweede vierpunter van het seizoen. Veel van onze supporters hadden de weg naar Ichtegem niet gevonden, mede door de mindere resultaten en ook door veel ander zondagmorgen-krachtbal-verplichtingen.

Koekelare startte met Maarten, Andy, Hans en Tom Verstraete, maar we kenden meteen pech. Eerste Ichtegems kans en meteen stonden we al 2-0 achter - een rugworp van niemand minder dan Ward Candaele. Aanvallend had Maarten in het begin last om de laatste worp te scoren en zo kon Ichtegem 3-0 uitlopen. Was een totale afgang in de maak? Nee, want D&W begon beetje bij beetje beter te verdedigen en het kon ook zijn eerste doelpuntjes scoren. De match liep van dan af gelijk op en Koekelare knabbelde voorzichtig aan de achterstand. Met resultaat: aan de rust stonden we slechts één doelpunt achter, 10-9.

De tweede helft mocht D&W bergaf spelen, wat toch een voordeel zou moeten zijn. Maar onze jongens startten daarentegen heel zenuwachtig: een paar keer te ver lopen, in de handen gooien... Zo kon KBK weer verder uitlopen. Koekelare herpakte zich, mede door het veel buiten gooien van Ichtegem. En toen kreeg Andy de kans om een rugworp (én de gelijkmaker) te scoren... maar die bal ging jammergenoeg tegen de panelen. Ichtegem scoorde de daaropvolgende aanval wél en kwam weer drie doelpunten voor. De match bleef in het voordeel van Ichtegem verlopen...

Met nog een vijftal minuten op de klok lukte Andy nog een rugworp van de middenlijn en zo kwam D&W weer op twee doelpunten. Toch nog wat hoop? Nee, want deze achterstand bleef op het scorebord. Meer nog, Ichtegem scoorde in de laatste minuut nog een keer en kwam zo op 19-16. Meteen ook de eindstand.

Zaterdag mogen onze jongens aan hun vertrouwen werken tegen eersteklasser Menen, winst betekent een volgende ronde in De Beker.