Vier dames en een embryo verslaan Sint-Michiels

11/09/2012

Ook ons aller Mieke Seys stuurde een verslag binnen. In haar verslag van hun wedstrijd tegen Sint-Michiels zit zelfs een primeur: de aankondiging van een zwangerschap!

Derde Dames A winnen vlot hun eerste wedstrijd

Voor onze eerste match van het seizoen mochten we richting Sint-Michiels, een tegenstander waar er de voorbije jaren weinig punten te rapen vielen. Maar dat lieten we niet aan ons hart komen. Lieselot, Yessica, Katrijn en ik (Mieke) vertrokken in opperbeste stemming naar Brugge. Onze reservespeler zat ook in de auto, maar bleef toch liever op z'n gemak bij zijn/haar moeder zitten (lees: Katrijn is zwanger!). Daar aangekomen wisselden we onze zomerkleedjes voor de blauwe winterse krachtbaltenues. Geen pretje bij een temperatuur van 28°, maar soit, zweten is gezond zeggen ze. :-)

De scheidsrechter had ervoor gekozen om op zijn terras te blijven zitten, met als gevolg dat
Sint-Michiels voor een scheidsrechter moest zorgen. Gelukkig hadden wij onze trainer/coach mee, die vakkundig de lijn mee in de gaten hield.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn: we geraakten vlot aan de overkant, waar Yessica het telkens afmaakte met een winnend punt. De tegenstand deed dit ook, maar wij konden toch net iets meer ballen vangen. Hadden we toch de indruk.  En die indruk werd bevestigd tijdens de rust...de coach kwam tevreden vertellen dat we tot 7 punten waren uitgelopen!

Wat versufd door de hitte hadden we namelijk zelf het scorebord niet in de gaten gehouden.
We startten de tweede helft op dezelfde posities, vastbesloten om onze voorsprong niet uit handen te geven. Maar de tegenstand wou natuurlijk ook winnen en bestookte ons de eerste 5 minuten met een spervuur van trekworpen. De chaos en de hitte zorgden ervoor dat Sint-Michiels terug 2 puntjes dichter kwam. We vroegen een minuutje rust aan, staken de hoofden even bij elkaar en besloten om ons niet te laten opjutten door de tegenstand.

We bleven daarna een tijdje steken op 9-14, maar vonden al snel het ritme van de eerste helft terug. Met de aanmoedigingen van de kadetten meisjes, Nele, Nora en coach Pieter aan de kant speelden we de match rustig uit.

Eindscore: 12-21! D&W was die namiddag in Sint-Michiels duidelijk in een 'winning mood'. ;-)