1Na durft... en wint net niet

07/02/2011

Onze eerste heren moesten het zaterdag opnemen tegen de tweede in het klassement, Loppem A. In de heenronde blikte die ploeg ons in met liefst 44-6. We kwamen dus niet meteen met een gerust gemoed aan de start…

Toch begon D&W goed aan de match. De eerste aanvallen werden keurig afgemaakt, maar dan slopen de eerste foutjes in het spel. Dieter wierp zijn eerste worp enkele keren in de handen, Kris wilde soms iets te veel en gooide dan ook ruim buiten. Zo kreeg Koekelare minder derde worpen en kon het ook niet meer scoren. Verdedigend liep het al beter dan vorige week en zo stond het 6-13 aan de rust.
De tweede helft begonnen we veel scherper en de achterstand werd beetje bij beetje weggeknaagd. Mede door een wissel op twee en drie kreeg D&W iets meer kansen om te scoren. Door een mooie rugworp van Maarten kwamen we tot op vier punten. Direct daarna een fout van Loppem die bestraft werd met een vrije worp. Deze werd echter gemist door Dieter, en zo bleef D&W op vier punten hangen. Kris werd nog vervangen door Hans maar de veer was toch gebroken. Loppem kon in de laatste minuten nog twee rugworpen scoren en zo werd het nog een te zwaar verdict voor onze heren, ondanks een heel goede tweede helft. Eindstand: 16-27.

Volgende week proberen we de goede lijn door te trekken tegen onze vrienden uit Ichtegem.