1Nr beweegt hemel en visvijver

08/02/2011

Aangezien enkele vaste waarden van Durf en Win hun kunsten in ‘Oh Oh Tirol’ (binnenkort op de betere Nederlandse zender te zien) laten zien én de reserven van Opstal de heren uit Koekelare liever niet zagen komen, stond de helft van 3NR op het blad bij 1NR.

Een onuitgegeven viertal begon dus aan de wedstrijd tegen Loppem en dat was er ook aan te merken. De verdwaasde reserven van de thuisploeg zagen de ballen letterlijk over hun kop vliegen. “Dat is hier toch wat anders dan derde reserven”, pufte Jan D. zelfs op een gegeven moment. Toch liet Koekelare de hoofden niet hangen en bleven ze moedig verder strijden. Hans had een superdag en wist zelfs enkele ballen binnen te lepelen van op een afstand van drie meter van de vrijeworplijn. Halfweg de eerste helft begon het dan toch beter te draaien. Koekelare kon Loppem iets korter houden, waardoor ook zij van ver moesten aanleggen voor de laatste worp. Een kolfje naar de hand van barrage Hans, a.k.a. ‘The Wall’. Hij zweefde als een panter enkele ballen uit de lucht, waardoor Koekelare opnieuw in de wedstrijd kwam. Op een bepaald moment naderde de thuisploeg zelfs tot op een tweetal punten. Toch kon Loppem de voorsprong behouden dankzij een trekworp in de tweede helft. De reserven bewogen nog hemel en visvijver – waaronder twee mislukte trekworpen-, maar het mocht helaas niet zijn. Geen stunt voor de helft van 3NR. Eindstand: 15-18.