2Na gaat uit de kom (16/10)

18/10/2011

Onze nationale trots trok zondag naar Buggenhout, de ploeg die vorige week nog topploeg KBK in de pan hakte. Net als D&W had ook ‘t Klaverken enkel nog maar verloren van Dudzele. Beide ploegen rekenden dus op de volle vier punten: Dieter Sys vertelt u wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe!

Koekelare kon rekenen op het volledige vijftal. D&W startte met Toon (die al een helft met de reserven had gespeeld) op de bank. Dieter, Maarten, Hans en Bart mochten de eerste aanval opzetten en kwamen meteen 1-0 voor. De eerste aanval van Buggenhout werd gevangen en de daaropvolgende aanval van koekelare ging er ook in. Koekelare dus 2-0 voor. Buggenhout reageerde met een ingestudeerde rugworp: ze stonden met twee aan één kant en niemand van Koekelare had dit opgemerkt. 2-2 dus. Match te herbeginnen. Vanaf toen ging het gelijk op.  Koekelare kreeg iets teveel eerste worpen erover en zo kon Buggenhout van dichtbij scoren.  Maar ook Maarten scoorde veel op zijn derde worp. Op het laatst van de eerste helft lukte Buggenhout nog een rugworp zodat het met 1 puntje voor stond. 11-10
D&W had er nog alle hoop in om deze match winnend af te sluiten. Maar de eerste aanvallen van Koekelare werden onderschept door Buggenhout en zo konden ze nog meer uitlopen. Buggenhout behield deze voorsprong zo een tiental minuten.  Toen probeerde Bart een rugworp recht op de man, dus: vrije worp tegen. Er was nog een minuut gevraagd en daarin werd beslist dat Dieter op 1 en 3 kwam en maarten  op twee en Bart er terug in ipv Hans.  Buggenhout scoorde de vrije worp en kwam zo drie punten voor.  Koekelare verhoogde het tempo en Buggenhout had daar moeite mee. Toen Bart nog een mooie rugworp scoorde kwam Koekelare terug tot 18-19. D&W bleef vechten en kon een volgende aanval onderscheppen en zelf scoren. Toen kwam er weer een verre eerste worp van Buggenhout die Toon ging tippen. Maarten liet los, bal op de grond en de bal botste op, tegen zijn vinger. Vinger uit de kom.  Gelukkig was er een sportkinesist aanwezig die zijn vinger weer kon recht zetten. Om een lang verhaal kort te maken: Maarten eruit en Hans terug erin. Hans nam terug de tweede worp voor zijn rekening.  Toon kwam op de achterste man en kon nog verschillende aanvallen vangen.  Op een kleine 3 minuten van het einde kwam Koekelare eindelijk op voorsprong.  Toen Toon de daaropvolgende aanval kon vangen leek de winst bijna zeker... Maar Dieter gooide in de handen en zo kon Buggenhout weer gelijk maken. De daaropvolgende aanval werd wél gescoord door dieter. Dus weer 1 puntje voor. Buggenhout kwam over en kon weer scoren.  De laatste minuut was ondertussen in gegaan en Koekelare kreeg nog 1 kans om de winst mee te nemen…Maar de laatste aanval werd gevangen in het doelgebied van Buggenhout.

Om een lang verslag kort te maken: eindstand 21-21.