2Na start Operatie Redding

17/12/2012

Onze eerste ploeg mocht het dit weekend opnemen tegen Atlas Varsenare. De druk zat op de ketel want deze match moest gewonnen worden, willen we in tweede te blijven.

D&W startte met Maarten, Hans, Bart R en Andy. Hun vertrouwen was gegroeid door de bekerstunt tegen Grenskracht Menen. De match begon gelijk opgaand, zowel Koekelare als Varsenare kon zijn doelpuntje mee pikken. Toen Hans een eerste maal een eerste worp onderschepte kon Andy een rugworp scoren. Koekelare kwam zo op voorsprong. De onzen bleven geconcentreerd bezig. Toen Hans een tweede keer een eerste worp onderschepte en ook Andy die afwerkte liep D&W vier doelpunten uit. Koekelare kon de volgende aanval ook onderscheppen en zo een vijf-doelpunten-kloof maken. Met deze voorsprong ging Koekelare ook de rust in.

In het begin van de tweede helft had D&W een beetje problemen om te scoren. Vooral aan de lijn werd er iets teveel gemist door Maarten. Maar we begonnen dan nog beter te verdedigen en Varsenare kwam moeilijk tot scoren toe. Toen Maarten ze wel scoorde van een meter of twee over de middelijn was de zege helemaal zeker.  Andy pikte ook nog zijn rugworp mee in de tweede helft en zo won Koekelare verdiend met 22-14.

Hopelijk kunnen we dit niveau in 2013 aanhouden. Zo maken we kans om in tweede nationale te blijven. We duimen alvast.