3Na & het kleinste verschil (29/10)

02/11/2011

MEZ Snellegem, die jaren geleden meerdere kampioenstitels pakte in eerste nationale, mocht in het Halloween-weekend onze heren van derde ontvangen. D&W moest het echter zonder Bert stellen, die genoot van een weekendje weg in het Limburgse Lommel. Chris Pollentier was supersub van dienst!

Zelf kende ik Snellegem als een ploeg die blitzkrieggewijs de tegenstand in het eerste kwartier probeert te overrompelen om daarna de wedstrijd rustig uit te spelen. Niets was zaterdag minder waar. Koekelare bouwde al snel een 0-4 voorsprong uit (al moest het eigenlijk 0-7 zijn). Na een kwartier komt ook Snellegem in de wedstrijd en begint de voorsprong af te brokkelen. Durf & Win probeert gelijke tred te houden maar aan de rust moeten ze toch 1 punt prijsgeven (ruststand 10-9).

Na de rust wordt de opmars van Snellegem afgeblokt. De D&W'ers vinden aanvallend de gaten in de Snellegemse verdediging en lopen opnieuw 3 punten uit. MEZ blijft echter volharden en enkele Koekelaarse fouten brengen de tegenstand langszij. Net voor de laatste minuut weet D&W te scoren, de Snellegemse aanval wordt in het doel onderschept, de laatste vijftig seconden tikken weg, ... Kapitein PJ roept nog: "zeker grond, rustige aanval" maar gooit zelf de eerste worp in de handen van de tegenstand. 17-18 en Snellegem kan nog een allerlaatste aanval opstarten! De seconden tikken weg en net voor de Snellegemse werper wil lanceren, klinkt het verlossende eindsignaal!

Met één puntje gewonnen... MEZ-D&W was dus een spannende en leuke wedstrijd maar het moet gezegd: Koekelare kwam hier goed weg!