3NDB? Check!

21/09/2010

Zondag 19 september, 11 uur. Afspraak aan het ‘glazen kot’ van Jabbeke. Onze blauwe tenuetjes? Check! De splinternieuwe vergunningen? Check! De opgeblonken voetbalschoenen? Check… behalve de schoenen van Katrijn, die waren thuisgebleven…  Maar gezien het droge Jabbeekse terrein én wegens gebrek aan een extra paar 39’ers in de kleedkamer, trok onze rechtervleugel voor de eerste wedstrijd van het seizoen haar sportschoenen (mét mini-nopjes) aan. Ook barrage Valère, linkervleugel Yessica en ik als achterste vrouw gingen met volle moed en veel zin het veld op. De toss werd verloren…dat beloofde. Maar onze vrees bleek onterecht.
Na een kwartier het spelletje van ‘om beurten een goal’ te hebben gespeeld, konden we al gauw een aantal punten voorsprong nemen. Met Katrijn op 1, ik op 2, Yessica op 3 en Valère die vlijtig de ballen haalde, verlegde én deskundig de tegenstander afzette bleken we op de goeie weg. Bij de rust stonden we een viertal puntjes voor. Maar teveel juichen deden we nog niet, want de tweede helft stonden we niet alleen tegen de dames van Jabbeke, maar ook tegen de wind. Jabbeke kwam op twee puntjes, maar begon daarna de wetten van de fysiek te voelen. Enkele mooi gevangen ballen en het fluitsignaal van de scheidsrechter later, konden we het noteren: onze eerste overwinning van het seizoen! 9-14!