3NR wint, 3NA krijgt tegen hun mossel

26/10/2010

De heren van derde nationale zakten zondagmorgen met mossels in de ogen en slapers tussen de tenen (of was het omgekeerd?) af naar Beveren. Enfin, het was ontiegelijk vroeg… Gelukkig konden de reserven rekenen op een wel zeer welgekomen troef. Bjorn Flameyn versterkte de ploeg en het moet gezegd worden, hij deed dat goed! Door de vele afwezigheden startte een onuitgegeven viertal aan de wedstrijd: Jan Dubois als laatste man, Bjorn en Jan Roose als vleugels en ondergetekende als barrage. Koekelare begon niet al te overtuigend aan de wedstrijd, maar een verfrissende regenbui zorgde er wel voor dat iedereen goed wakker was. Dankzij de aanwezigheid van Bjorn konden er plots punten gescoord worden vanop de tweede worp (de eerste ooit in de geschiedenis van de Koekelaarse reserven) en kon Durf & Win gestaag een voorsprong opbouwen. De tweede worp van de tegenstand werd kort gehouden, waardoor ze steeds een hele afstand dienden de overbruggen om te (proberen) scoren.
In de tweede helft liep Koekelare een vijftal punten uit, maar toch leek het niet voldoende voor de zege. Jan Dubois maakte op de eerste werp enkele keren kennis met zijn goede vriend, de lijn, maar in nood kent men zijn vrienden en Bjorn pakte op tijd en stond uit met een eerste en derde worp, waardoor de veer bij Beveren uiteindelijk toch brak. Eerste (echte) overwinning voor de reserven was een feit: 14-20!

De eerste ploeg had wat minder geluk. De Beverse troef, de welbekende Peter, tekende ook present. Iedereen wist hoe laat het was, maar toch gaven de dappere heren van 3NA zich niet op voorhand gewonnen. Koekelare probeerde gelijke tred te houden, maar toen Peter vanop de middenlijn twee keer uitpakte met een trekworp, zat de wedstrijd er eigenlijk al op.
Aan de rust stond het 13-6, een kloof die Koekelare niet meer wist te overbruggen. In de tweede helft gingen de kopjes onvermijdelijk wat naar beneden. Toch haalde D&W nog alles uit kast, maar ook tevergeefs. Bart Pollentier moest op het einde van de match zelfs nog verstek geven met een geblokkeerde rug. Waarschijnlijk te veel met mosselpotten gezeuld de avond voordien. Eindstand 26-11. Volgende week is het rusten geblazen in krachtballand. Op 6 november geven we Menen thuis partij.


Tone Vannieuwkerke
 

Reacties

Nieuwe reactie inzenden