Anoniem verslag

11/10/2012

Deze week kregen wij van een anonieme medemens die anoniem wil blijven een verslag, geschreven door een andere anonieme medemens. Die ook anoniem wil blijven. Begrijpe wie begrijpe kan, maar wij vermoedden dat het gaat over een wedstrijd van een week of twee, drie geleden én van Provinciale B... Maar oordeel vooral zelf.


Den os van A. velt provinciale B


We geven toe: de titel hebben we met de ploeg achteraf samen bedacht. Al dient die vooral als blikvanger of eyecatcher of maakt niet uit. We zochten gewoon een zondebok voor onze nederlaag en die vonden we terug in de os van A. Om Google te omzeilen spreken we van A, net als de fictieve namen die we doorheen het artikel gebruiken. Op die manier willen we schadeclaims ten persoonlijke titel vermijden.


Wie wil weten waar we enkele weekends geleden op zaterdagavond gespeeld hebben, moet de kalender bekijken. Laat ons zeggen dat het druk was op het plein met al dat lawaai van het voorbijrazend verkeer naast ons op die dubbele drievaksbaan. Een mens zou voor minder verliezen (u weet wel: zijdelingse en tegenwind).


Moet het gezegd dat er eigenlijk niet veel over de match te zeggen is (dat zal u vooral doorhebben na het lezen van dit verslag)? Onze helden van provinciale B werden versterkt door een held van 2de nationale R. Eddy (den oudsten), Ronny (de grootsten), Benny (de sterksten) en Danny (de jongsten) kregen hulp van Billy, want zonder Izzy (erop uit voor een week natuur in de Ardeense bossen) zouden we tekort schieten.


Het begon al goed. De eerste worp van A. viel net voor de vrijworplijn waar een andere speler doodleuk stond te wachten, zich omdraaide en trokwierp (nvdr: trekwerpen lijkt me een leuk en nieuw werkwoord). Baaf! Benny en Danny konden het niet geloven: meteen 2 punten op achterstand. In het begin ging het nog redelijk gelijk op, maar toen trokwierp A. nog enkele keren en werden Ronny en vrienden down… Tussendoor maakten we ook nog enkele beginnersfouten en liep het scoren niet zo vlot. Bij de rust stond het 16-6.


Van de 5 minuten pauze maakten we gebruik om een tactiek te bedenken: we zouden de os van A. (toen nog een stier) een kloot afdraaien! Alleen dan kon de veer gebroken worden. Alleen dan konden we voor één keer victorie kraaien. Die eerste worp moesten we pakken! Die kloot moest eraf en bewaard in een glazen bokaal! En jawel: het geschiede. De os (ook toen nog steeds een stier) gooide de eerste worp recht in de armen van Benny die meteen teruggooide. Een makkie voor Ronny om daarna te scoren. De bal was eraf!


We putten energie uit deze fase. Ongelukkiglijk van korte duur, want den os zou zich geen twee keer laten vangen. Dat hadden we al snel door. Jammer, het mocht niet meer baten. De kloot moest er vroeger af, maar dit zijn vijgen na Pasen.


Tussendoor melden we ook dat D&W wat theoretische bijscholing zou kunnen gebruiken en dat pepe die langs de kant stond niet houdt van betwistbare buitenspelfases.


Voila, de kloot is eraf! De toekomstige ossen zijn gewaarschuwd!


Einde. (33-8)


Anoniem

Reacties

Nieuwe reactie inzenden