Buffalo’s maatje te groot voor 3N

04/10/2010

De heren van derde nationale trokken zondagmorgen fris en monter naar het exotische en zonovergoten Sijsele, waar de lokale Buffalo’s op de prairie grazen.

Stipt om negen uur stapten Jan Dubois, Christian Broucke, Maarten Volcke en ondergetekende op het veld om de reserven partij te geven. Bart Roose en Dimitri Meesseman begon langs de vers gekalkte zijlijn. In de eerste helft konden de reserven gelijke tred houden. Christiaan nam de eerste worp voor zijn rekening. De reserven raakten deze keer redelijk ver en slaagden er in om de bal bij de tweede worp min of meer in de buurt van de vrijeworplijn te droppen. Er werden enkele ballen mooi gepakt, maar toch waren de Buffalo’s net dat tikje meer uitgeslapen en konden ze een kleine, maar geruststellende voorsprong uitbouwen. De eerste helft werd afgesloten met een viertal punten achterstand. In de tweede helft zakte Durf & Win echter wat dieper weg en konden ze niet meer in de buurt komen van Sijsele. Het sein voor de thuisploeg om enkele minder ervaren Buffalo’s de wei in te jagen. Koekelare zat echter door zijn beste krachten heen en kon niet meer aanklampen. De einduitslag was dan ook duidelijk: 20-7.

Bij de heren van 3NA maakte webbie PJ zijn debuut en het moet gezegd, hij deed dat verre van slecht. Franky zorgde voor een degelijke eerste worp en Pieter-Jan pakte op de tweede worp enkele keren serieus uit, zodat hij Sijsele wat achteruit drong. In de afwerking stond het geschut van Kris Pollentier echter niet helemaal op scherp, waardoor Koekelare niet optimaal kon profiteren. Sijsele moest niet onderdoen en kon zelfs een kleine voorsprong uitbouwen. D&W probeerde het tij nog te keren door worpen twee en drie om te wisselen, maar ook dat bracht geen zoden aan de dijk. Koekelare hield de kloof stabiel, maar kon ze jammer genoeg niet dichten. Eindstand: 18-14. Het is duidelijk dat de heren van 3NA er met Pieter-Jan een serieuze troef bij hebben en wie weet kan dat komend weekend al resulteren in een eerste thuiszege. Dan moeten ze het om 17 uur opnemen tegen het als vijfde geklasseerde Opstal.
 


Tone Vannieuwkerke
 

Reacties

Nieuwe reactie inzenden