Dames winnen met drie (8/10)

10/10/2011

De dames van Derde A mochten dit weekend spelen tegen Loppem. Charlene had 's morgens nog afgebeld wegens iets met een griep. Dus stonden maar drie D&W-dames op het plein: Yessica, Lieselot en Katrijn. De hoop om te winnen was dan ook niet groot, moet het gezegd?
 
D&W startte ondanks de vrouw-minder-situatie toch goed. Het kon makkelijk gelijke tred houden met Loppem. De tegenstander had last met de opstelling en ten gepaste tijd kon Koekelare een bal pakken. Toch stond Loppem een tijdje een punt voor, maar toen katrijn een rugworp lukte kwam D&W op voorsprong. Dat hielden onze dames zelfs vol tot aan de rust: tussenstand 9-8. 
In de tweede helft behield Koekelare deze voorsprong, ondanks een pijnlijke voer van Yessica en een supporter riep “om terug naar buiten te gaan”.  Iedere keer dat Loppem scoorde, deden onze dames dat ook. Op een kleine tien minuten voor het einde kon D&W tot twee punten uitlopen.  Loppem probeerde nog met de beste werpster op 1 en 3 maar dé drie blokten iedere bal af voor de doellijn. D&W behield deze voorsprong en won verdiend met 18-15. Straffe prestatie.


Dieter Sys

Reacties

Nieuwe reactie inzenden