De drol van 3NA

19/10/2010

De heren van derde mochten het afgelopen opnemen tegen een rechtstreekse concurrent. Aalter, dat ook nog geen enkele partij kon winnen, kwam afgezakt naar de Koekelaarse zandvlakte. Bart Roose, die in de wedstrijd tegen Opstal een scheurtje aan de lies opliep, begon aan de wedstrijd, maar moest al in de eerste minuut afhaken. Niet hersteld en dus moesten de heren van  3NA de klus zonder hem klaren. Het was al van in het begin duidelijk dat beide ploegen elkaar waard waren. Als de ene ploeg het overwicht leek te hebben, konden ze toch niet doorduwen om de tegenstand definitief de doodsteek te geven. Aan de rust stond het 11-10 in het voordeel van de thuisploeg.
Na de rust begon Aalter echter het sterkst en konden zij een paar punten uitlopen. Toen ze als klap op de vuurpijl ook nog een trekworp scoorden, leek het Koekelaarse kalf verdronken in de Motepit. Niets was minder waar, de mentaal weerbare Koekelarenaars knokten zich opnieuw in de partij. Onder andere dankzij de worpwissel: Kris P. nam de tweede voor zijn rekening en PJ op drie. Met de laatste minuut in zicht stond het 21-21 en kon Koekelare nog een aanval opzetten. De tweede worp lag echter iets te ver om de welverdiende winning goal te maken, waardoor de bordjes in evenwicht hingen op het einde van de partij. Toch een opsteker met de verre verplaatsing naar Beveren in het vooruitzicht.

Over de wedstrijd van de reserven kunnen we kort zijn. Matige eerste helft, zwakke tweede. Veel onnodige (en domme) foutjes, waardoor Koekelare nooit echt in de wedstrijd zat. De einduitslag (12-28) zegt dan ook genoeg. Koekelare kon zo echter roteren in de worpen, waardoor iedereen eens aan de bak kwam en het nodige werpritme op deed. Volgend week wacht met Beveren normaal gezien een haalbare kaart, al is het vroege aanvangsuur (9 uur) in de schaduw van de Freethiel nooit goed voor de diesels van Koekelare…