D&W verliest topper

05/12/2011

Onze hoofdcoach staat enkele weken op de ziekekas en de resultaten blijven meteen achter. Net als de verslagjes trouwens. Maar niet getreurd, Grenskracht Menen zorgde voor een verslag van dé topper van afgelopen weekend…


Heren 2de Nationale 
D&W Koekelare – Grenskracht Menen: 18-28
Zondagavond (zaterdagavond bedoelt de Menense verslaggever, maar die had waarschijnlijk nog last van de overwinningsroes) stond de topper D&W Koekelare (3de in de stand en vorig jaar nog in 1ste Nationale) – Grenskracht Menen (2de in de stand) op het programma.


De spanning zat er bij de beide ploegen wel in want Menen kon een gouden zaak doen door de match te winnen en verder uit te lopen op de achtervolgers. Koekelare moest deze match winnen om zo in het spoor van GKM en leider Dudzele te blijven.


Menen begon de wedstrijd met de sterkste aanval. Tony Bocksoen en Olivier Dedecker namen de eerste en tweede worp voor hun rekening. Tim Lefever moest op zijn beurt zorgen voor de afwerking. Dit leek een goede zet van coach Olivier Trizzulla want Menen kon bijna bij iedere aanval scoren.


Het aanvallend vermogen van Koekelare was iets minder en daardoor had de thuisploeg het soms iets moeilijker met afwerken. Ook kon de verdediging van Menen meermaals een bal onderscheppen.


Na een 15-tal minuten begonnen de bezoekers wat foutjes te maken maar gelukkig kon Koekelare hier niet van profiteren. De heren van Menen konden zich gelukkig herpakken. Er werd terug op zeker gespeeld en vooral gerekend op die 3de worp. Tim was in zijn nopjes en kon van bijna gelijk welk punt tot scoren komen.


Aan de rust stond Menen een 7-tal punten los maar nog waren de menenaars er niet echt gerust in want men wist dat Koekelare zou dreigen met rugworpen. In het begin van de 2de helft viel dit al bij al nog mee maar naarmate het einde van de wedstrijd dichterbij kwam waagden meerdere spelers van Koekelare zich aan een rugworp. Dit helaas zonder resultaat want telkens kon deze worden onderschept.


Tony Bocksoen stak naar het einde van de wedstrijd nog een tandje bij en kon met zijn eerste worp af en toe eens dreigend uithalen.


Menen won de wedstrijd verdiend en komt zo op 4 punten te staan van eerste achtervolger Maldegem-Donk en op 3 punten van leider Dudzele. Koekelare komt door deze wedstrijd op de 4 de plaats te staan op 6 punten van GKM en 9 punten van leider Dudzele.


 

Reacties

Nieuwe reactie inzenden