Een nieuwe wind/winst bij 1NR

23/11/2010

Tussen al dat babygeweld door zouden we bijna vergeten dat er dit weekend gekrachtbald werd… en gewonnen. Toch door de reserven van eerste. Hun verslag.


Nadat er in krachtbalwereld al heel wat matchen gespeeld waren kwam er eindelijk wat positief nieuws binnen voor D&W Koekelare, Maarten Sys keert terug in 1 nationale! En dat had ook voordelen voor de reserveploeg. Zij kregen immers hun achterste man Toon Sys terug om de ploeg te versterken.


De eerste tegenspeler die mocht kennismaken met de nieuwe opstelling waren de mannen van kbc Robland Sint-Michiels. En de verwachtingen van deze match waren hooggespannen. De ploeg wou zich bewijzen en er was een winstkans. Misschien kwam het door deze stress dat de match wat moeilijk op gang kwam, vooral in de aanval werd nog iets te voorzichtig gespeeld. De verdediging daarentegen was een stuk vaster dan de vorige matchen, toon had achteraan een goede controle over het team en iedereen was verassend snel op elkaar ingespeeld. Zo kon Tom enkele mooie ballen doortippen naar Toon en Bram ging opnieuw spectaculair enkele ballen voor zich gaan vangen. Aanvallende werd er een wissel gedaan in de worpen en Toon S. wisselde met bram op de eerste worp in de hoop wat meer afstand te halen. Zo moest Tom zich minder forceren op de tweede worp en kon Hans alles goed afmaken. De eerste helft eindigde dan ook met een comfortabele twee punten voorsprong.


De tweede helft begon iets lastiger omdat Toon wat moeite kreeg op zijn eerste worp. De ploegen stonden nek aan nek en enkele spelers begonnen opnieuw wat zenuwachtig te komen. Gelukkig bleef Hans kalm en maakte hij sterk af. Halverwege de tweede helft nam hij ook de eerste worp over. Koekelare bleef sterk verdedigen en druk zetten op de tweede worp, dit werd ook beloond. Toch was er nog vrees voor een rugworp van Sint-Michiels, maar de gelegenheid kwam er niet. De voorsprong van twee punten werd behouden, en in de laatste 20 seconden maakte toon nog een mooie rugworp net achter de vleugel. Eindstand 17-21.


Voor Koekelare speelden: Hans (14), Bram, Toon V, Tom (4) & Toon S (3)


Tom Verstraete en Toon Sys

Reacties

Nieuwe reactie inzenden