Eerste ploeg wint eerste wedstrijd van het nieuwe jaar

17/01/2012

Onze heren uit tweede konden dit weekend niet rekenen op Maarten. Hij moest in de wedstrijd tegen Menen noodgedwongen met rugpijn aan de kant blijven. Dieter, Toon, Hans en Bart konden wel spelen...

D&W mocht de eerste helft op gang brengen. Wij begonnen licht bergop en tegen zon. Diezelfde zon zat laag en recht in het gezicht zodat dit aanvallend en verdedigend heel lastig spelen was.  Dieter liep bij zijn eerste worp direct te ver en zo kon Menen op voorsprong komen. Koekelare kreeg geen greep op de wedstrijd en moest toe laten dat Menen een kleine voorsprong kon vergaren.  De derde worp ging er niet altijd in en zo kon de grensploeg uitlopen. Verdedigend werd er iets teveel druk gezet op de eerste worp, waardoor we iets teveel ballen over ons hoofd kregen. Toen D&W vijf doelpunten achter stond, werd er een minuut genomen en afgesproken om iets meer ruimte te geven. Menen wist hier niet echt raad mee. Onze verdediging kon zo iets meer ballen onderscheppen. Aan de rust stonden we maar een doelpuntje achter, mede doordat Bart nog twee rugworpen kon scoren.

In de tweede helft was er een heel ander Koekelare te zien. D&W speelde nu met de zon in de rug en dit was toch een serieus voordeel.  Ons spel was veel beter en verschillende eerste worpen werden gevangen. Hans pakte zelfs als barage een bal en scoorde een mooie rugworp. D&W kwam nooit meer in de problemen, ondanks enkele rugworpen tegen. Op het laatst lukte ook Toon nog twee rugworpen na elkaar en zo won D&W met 24-31.

Het jaar werd zo goed ingezet. Volgende week strijden we met Maldegem voor de derde plaats.