Het lied van het weekend

24/01/2011

Hoor, mensen! Het lied van het weekend kende enkele positieve noten!


De luidste noot kwam uit Heist. Daar konden onze allerkleinsten winnen, als enige ploeg van D&W. Maar ook onze eerstenationalers lieten een goed geluid horen. De drie Syssen en Krys speelden een hoopgevende partij tegen ex-kampioen Jabbeke. Zij viertjes gaan de komende weken op zoek naar nóg enkele positieve voetnoten voor hun liedje helemaal uit is in eerste.


Onze mannelijke derdeklassers toonden dit weekend dat ze nog geen toontje lager moeten zingen. Onze hastn verloren met slechts één puntje tegen het verre Baasrode, een ploeg waarvan ze in de heenmatch nog (tegen drie man!) in de zeik werden gezet. Chapeau ofte hoed hedaan!


De laatste leuke noten van het weekend komen uit het verre Aalst. Daar speelden onze kadetten en scholieren… en ze verloren. Maar, máár ze maakten blijkbaar indruk… zo bleek uit een mail die zondagavond in onze postbus belandde.


Beste bestuursleden van DW Koekelare,


zondagmorgen was ik als lid van ESV Aalst, aangeduid als scheidsrechter voor de wedstrijden Osiris Aalst - Koekelare, zowel bij kadetten als scholieren.


Hoewel de Aalsterse teams - zeker bij de scholieren - sterker waren, is het niet dat wat me achteraf meest bijgebleven is. Wat me vooral opviel was de positieve ingesteldheid van spelers en begeleiders van DW Koekelare. De spelers deden wat ze konden en speelden voor wat ze waard waren, bleven altijd correct en rustig en ook langs de zijlijn was dat het geval voor de coach van de kadetten en de begeleider van de scholieren.


Ik zou zeggen, de acht jongens die in Aalst de kleuren van Koekelare verdedigd hebben, pasten de wijsheid 'de betrachting van een ware sportman is zich voluit geven, niet winnen. Sporteer is strijden, niet verslaan' haast perfect toe.


Proficiat alvast voor die instelling, voor het groots zijn in het verlies. Jongeren hebben het op de leeftijd van kadet en scholier al eens moeilijk met normen en omgangsvormen. Jullie jeugdspelers bewezen alvast dat het wel op de juiste manier kan.


Vriendelijke groeten


Jan Geeroms
Scheidsrechter van dienst


Zowaar geen hoempapa uit de carnavalstad, maar echte Hosana voor onze jonge jongens. Voor de komende weekends van het seizoen zouden wij durven zingen: BIS! BIS! BIS!

Reacties

UPDATE

(door bart op 24/01/2011)

Ook de miniemen meisjes maakten een mooi lied. Zij wonnen tegen Lissewege, dit weekend. Zie ook het liederlijk verslag van coach Dieter.

Nieuwe reactie inzenden