Johan Sys mist historisch moment

25/01/2011

1NA trok zondagmorgen richting Jabbeke, nog altijd op zoek naar de eerste winst van het seizoen. Voor het eerst in de geschiedenis van het krachtbal begonnen de drie gebroeders Sys samen een match in eerste nationale. (Vader Johan was er jammer genoeg niet bij, op dit historisch moment.) De Sysjes werden voor de gelegenheid aangevuld met twee Bryons. Door het afscheid van Bjorn Flameyn is de eerste ploeg in enkele jaren tijd volledig hertekend. Eens zien we dat gaf, daar in Jabbeke…

D&W startte met Dieter op één, Kris op twee en Maarten (jawel) op drie. Lang geleden dat de middelste Sys nog een worp voor zijn rekening had genomen, en dat was in het begin te merken. Maarten wierp iets te onzeker en scoorde daardoor iets te weinig. Jabbeke profiteerde en liep tot drie doelpunten uit. Na dit aarzelend begin sloeg de motor toch aan en begon ook Maarten te scoren. Verdedigend konden we echter niets forceren en gingen zo met een achterstand van drie doelpunten de rust in. Ruststand 11-8.

Jabbeke mocht opzetten in de tweede helft en liep zo nog een punt uit. In de verdediging werd er nu een bal meer gevangen, maar aanvallend werden er nu iets meer foutjes gemaakt. Kris wierp twee maal na elkaar in de handen, telkens na een gevangen rugworp van Maarten. Zo kon D&W de aansluiting net niet vinden. Uiteindelijk verloor D&W na een verdienstelijke match met 24-19.

Volgende week proberen Kris en de Syssen de crisis te vermijden, thuis tegen Assebroek. Supporters op post!