Kadetten Meisjes alleen leider

24/09/2012

Spelen kan Dieter Sys even niet meer, coachen gaat wel nog... en verslagjes schrijven ook!

De Kadetten Meisjes hadden dit weekend Baasrode op het menu staan. En het beloofde lekker te worden: 't Botterken had net als D&W nog niet verloren dit seizoen. De trip richting het Verre Oosten was allesbehalve vlot te noemen. Na moeizaam een tweede auto gevonden te hebben (de trainer kan niet meer ambrie-eren met zijn knie, nvdr) konden we toch met zijn zessen naar Baasrode. Onderweg hadden we nog het ongeluk dat we een half uur stil stonden in Nevele ten gevolge van een ongeval. We kwamen daardoor net op tijd aan in Baasrode. Daar was de scheidsrechter vergeten dat hij ook een wedstrijdje te fluiten had en de plaatselijke autoriteiten vonden niet direct iemand om het scheidsrechterfluitje in de mond te nemen, maar vond dan uiteindelijk toch een vrijwilliger.

De wedstrijd dan. D&W stratte met de vier Kadetten als openingsvier. Zij begonnen echter slap aan hun wedstrijd, mede door de kleine twee uur in de auto. Direct stonden we twee doelpunten achter. Dan herpakten ze zich met mooi en verstandig krachtbal. In de eerste helft hadden ze ook nog het nadeel om tegen de laagstaande zon in te spelen. Baasrode kon zo gelijke tred houden met Koekelare. Toen Lies een rugworp lukte kon Koekelare voor het eerst een kloofje slaan. Door sterk te verdedigen en de goede aanval kon Koekelare die meer uitdiepen.  Aan de rust stond D&W 14-8 voor.

In de tweede helft kwam Myrthe erin en later ook nog Jolien. Georges Pollentier (onze erevoorzitter himself, nvdr) verving in de tweede helft nog de scheidsrechter en het moet gezegd: hij deed het goed. Ook Koekelare bleef op niveau spelen en liep zelfs tot 8 punten uit. Maar dan begonnen we toch foutjes te maken in de aanval. Koekelare speelde iets te gehaast en zo kon Baasrode terug komen tot 5 doelpunten. Maar onze meisjes herpakten zich en bouwden de voorsprong verder uit.

D&W won uiteindelijk verdiend met 24-17 en staat nu alleen leider. Volgende week een weekje rust en dan vol aan de bak tegen Beitem!