KAJ: “Opnieuw een kilootje zwaarder”

21/09/2010

Afgelopen zaterdag speelden onze kadetten hun eerste competitiewedstrijd, thuis tegen Male. De voorbereidingswedstrijden hadden ons geleerd dat het een moeilijk jaar zal worden met enkel maar eerstejaars in onze ploeg. Daarbij komt nog eens dat de bal voor onze jongens opnieuw een kilootje zwaarder is geworden…
Simon, Lennert, Michiel en Jasper waren de spelers van dienst. Verdedigend begonnen we niet slecht aan de wedstrijd, maar door enkele aanvallende foutjes kwamen we toch vlug op achterstand. Het verschil tussen de twee ploegen in ervaring en kracht konden we niet wegsteken en al vlug kon Male een aanzienlijke voorsprong bijeen sprokkelen.
De tweede helft begon aanvankelijk beter en Male kon hun voorsprong niet meer vergroten. Onze aanvallen werden beter uitgevoerd en we kwamen we opnieuw tot op vijf punten van Male. Maar door opnieuw wat verdedigende foutjes in laatste tien minuten, iets te veel ‘net niet’ ballen, kon Male hun versprong aanzienlijk uitvergroten tot 7 – 21.
Ondanks het grote verlies is het toch een opsteker dat deze wedstrijd al beter was dan tijdens de voorbereiding.