Koekelaarse paardjes winnen van zwarte schaap

11/09/2012

Onze kadetten meisjes zijn al jaren in winning mood. Enkel zwarte schaap Sint-Michiels konden ze nog nooit verslaan. Zaterdag moesten ze het seizoen op hun veld het seizoen beginnen. Skipper Lies Pauwels bezorgde ons een verslag. En raad eens...


Kadetten Meisjes stunten tegen Sint-Michiels


De Kadetten Meisjes trokken zaterdag met niemand minder dan Pieter Cobbaert naar Sint-Michiels. De eerste match van het seizoen zou meteen een moeilijke match worden... Allen hadden we twijfels omdat we tegen tegen de grijs/roden al eens een bekerfinale en alle competitiematchen verloren.


Ondanks de twijfel startte Koekelare sterk. Door tweemaal buitenspel van Sint-Michiels en het onderscheppen van enkele ballen konden we uitlopen tot 2-6. Maar dan draaide de match na een minuut van St-Michiels. Ze veranderden de worpen waardoor we de ballen over ons hoofd zagen vliegen. Hierdoor was Koekelare eventjes in de war en kwam Sint-Michiels weer dichter. We gingen de rust in met 2 punten voorsprong: 9-11.

Na de rust profiteerde de tegenstander van de foutjes van Koekelare: in de handen gooien, voet op de lijn, buitenspel. En Sint-Michiels liep 2 punten uit. D&W liet zich echter niet kennen en begon aan de tegenaanval. We pakten weer een aantal ballen waardoor we terug 1 punt voorsprong hadden. In de laatste vijf minuten werd de beste werpster van Sint-Michiels onwel waardoor ze het veld moest verlaten. Van die tegenslag maakte Koekelare handig gebruik. Tijdens de laatste minuut was de bal voor D&W en werd er op alle gemak verder gespeeld - ook al waren de supporters van Sint-Michiels daar niet blij. ‘Mocht je een paard zijn schopte ik in je gat!’ hoorden we hen roepen.
Toen de bal toch nog in de handjes van een tegenspeler viel, was er even paniek. (Maar 1 punt voorsprong, weetjewel) Nog 10 seconden! Sint-Michiels was juist aan de middenlijn, ze namen de bal, een aanloop en daar was de bel. De handjes van de Kadetten Meisjes gingen in de lucht: ze wonnen voor het eerst een match tegen St-Michiels met 24-23.


Speelden: Aline, Emma, Julie B en Lies.


Lies Pauwels


Proficiat meisjes! Jullie hebben een portie haver verdiend!

Reacties

Nieuwe reactie inzenden