Koekelare verliest van Ichtegem

15/02/2011

Onze eerstenationalers mochten zondag dé derby spelen op de keiberg. Na het hoopgevend resultaat van vorige week tegen Loppem hoopten de onze stilletjes iets te rapen... maar we kwam wel bedrogen uit.

Maarten won de toss en koos om eerst bergop en windop te spelen. D&W kwam daardoor heel snel op een 3-0 achterstand, vóór het zelf een eerste keer kon scoren. Maar dan begon het helemaal fout te lopen, mede door de goede verdediging van de KBK’ers. Koekelare kreeg haast geen derde worpen meer en kon dan ook maar 3 keer scoren in de hele eerste helft. Ichtegem scoorde wel gemakkelijk en stond dan ook met een verdiende voorsprong aan de rust. 14-3.
D&W hoopte in de tweede helft iets recht te zetten, met wind mee en bergaf. We kregen in begin van de tweede helft wel die broodnodige derde worp. Maarten verzuimde wel ze af te maken, had iets te doen met verkeerde kant van de lijn. Na dit begin werden er teveel fouten gemaakt in de aanval en zo konden we ook in de tweede helft bitter weinig scoren. Ichtegem speelde de match verstandig uit en zo ging Koekelare met een serieuze kater naar huis…