Koekelare wind tegen Maldegem*

25/01/2012

Onze eerste ploeg strijdt dit seizoen mee voor het podium in tweede nationale. Zaterdag moesten onze heren naar Maldegem. Daar was winnen de opdracht, wilden ze op de derde plaats blijven staan.

De topper begon met goed nieuws. Maarten kon dit weekend weer mee doen! Samen met Dieter, Bart en Hans begon hij eerst met de wind van achter. Letterlijk.  D&W kon ondanks dit voordeel echter niet direct een kloof slaan. Integendeel zelfs, Maldegem - met een sterk gooiende Korneel - kon een klein kloofje slaan. Maar toen Bart een rugworp lukte, stonden de bordjes weer gelijk. Toch zaten er teveel foutjes in de aanval van Koekelare, veel worpen werden in de handen of buiten gegooid. Gelukkig profiteerde Maldegem daar niet optimaal van dankzij onze goede verdeding - en ook wel hun aanvallende fouten. D&W ging met een puntje voorsprong de rust in!

De tweede helft hadden onze heren wind tegen en daar had D&W toch wel last mee. Maldegem kwam direct op gelijke hoogte. Toch liet Koekelare niet over zich lopen.  Door een nog betere verdediging en een Maarten die veel laatste worpen kon vangen, sloeg D&W een kloof. Met nog een kleine tien minuten te spelen stonden we drie doelpunten voor. 
Maar toen Maarten te ver liep en zijn mond niet kon houden, kreeg Maldegem een vrije worp en scoorde die ook. Maldegem op twee punten en weer volledig in de wedstrijd.  Dan liep het spel op en af en kwam Maldegem op een minuut nalf voor het eind zelfs terug op 1 doelpunt.  Gelukkig werkte Maarten in die laatste minuut de Koekelaarse aanval af.  Maldegem dus weer op twee doelpunten en alsnog op zoek naar het gelijke spel. De eerste worp van Korneel viel een meter of twee achter de middellijn.  Koekelare wilde die tweede worp niet aan de lijn laten komen en zette dan ook druk.  De tweede worp werd gegooid en viel net binnen, DOEL. 
Geen kans meer voor Maldegem om een gelijkspel uit de brand te slepen.  D&W won na een moeilijke wedstrijd met een doelpuntje verschil.


Volgende week thuis een moeilijke opdracht tegen de leider Dudzele.


Speler Dieter Sys


*Uw blogger vond de spellingsfout in de titel geniaal. Nogal wiedes dus dat deze lekker bleef staan.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden