Koekelare wint van Ichtegem

15/02/2011

Ook onze meisjesminiemen mochten dit weekend tegen Ichtegem spelen. Eerder dit seizoen werd tegen KBK gemakkelijk gewonnen thuis, maar op de keiberg liep het ondanks de winst toch iets stroefer (17-20). D&W kon deze keer wel niet rekenen op Emma en Celina, beiden op weekend.

Onze meisjes begonnen goed aan de wedstrijd. Julie D kon de eerste aanvallen goed afmaken en in de verdediging werd er in de eerste tien minuten geen fouten gemaakt. D&W ving bijna alles… en de aanvallen bleven goed lopen. Na een rugworp van Julie Borra stond het dan ook 8-0. Dan begonnen die van ons enkele foutjes te maken: enkele ballen belanden in de handen en de laatste worpen gingen er niet in. Zo kon Ichtegem tot 8-3 terugkomen. Koekelare herstelde zich echter snel van dit zwak moment en zo stond het aan de rust 10-3.
In de tweede helft ging D&W op hetzelfde elan door en kon KBK geen vuist maken. De verdediging werd nog aangescherpt bij ons en zo werden er nog meer ballen gevangen. Wij probeerden daarop te scoren met rugworpen (zoals op training). Deze werden bijna allemaal gevangen, maar het belangrijkste is dat we het toch geprobeerd hebben. Doordat die van Ichtegem nog zo veel ballen konden plukken liep de eindscore niet echt op.
Onze miniemen wonnen uiteindelijk verdiend met 20-7, en zetten hun zegereeks verder.