Lap. Onze eerste heren verliezen NIET van Beitem

22/03/2011

Zondagmorgen trokken onze eerstenationalers richting Beitem, de voorlaatste uit de stand. Onze heren hadden er dit seizoen al 15 verliesmatchen opzitten en gingen met de ochtendstond in de mond op zoek naar hun eerste puntengewin van het seizoen. De reserven toonden hen een uurtje vroeger het goed voorbeeld door voor het eerst te winnen…


D&W begon met het basisviertal van de laatste weken: de drie Syssen aangevuld met de ‘grootste’ Bryon. We moeten er wel bij vermelden dat Kris zich niet honderd procent voelde, last van de schouders.
Onze jongens konden in het begin gelijke tred houden met Beitem. De eerste en tweede worp kwamen wel iets te kort zodat Maarten van ver moest gooien en niet altijd doel kon treffen. Verdedigend werd dit euvel evenwel goed gecompenseerd. Gaandeweg de eerste helft begon de tegenstand de bovenhand te krijgen. Onze tweede worp raakte niet meet ver genoeg en zo kon Maarten ook niet meer scoren. Logisch gevolg: Beitem liep uit en aan de rust stond Koekelare met 7-11 achter. 
Aan het begin van de tweede helft kwam Hans Kris vervangen. Teveel last van de schouders en meteen out voor de rest van het seizoen. De nieuwe tweede worp rendeerde en met de iets verdere eerste van Dieter kon Maarten gemakkelijker scoren. Verdedegind werd er nog meer gevangen en zo begon D&W zijn achterstand weg te werken. Onze heren roken bloed en gooiden daarom tijdens een minuut de ploegopstelling om. Toon kwam op de achterman, zodat Maarten iets meer kon uitrusten voor zijn worp. De verse vleugel ving meteen een bal, trok zich niets aan van de commotie (binnen, buiten?) en trok ook de bal in doel. Koekelare volledig terug in de match! Direct na de rugworp werd nog een bal onderschept en kon deze keer Fieter scoren. D&W kwam zo op een drie punten voorsprong, een unicum dit seizoen. En onze heren deden er zelfs nog twee punten extra bij. Met een kloof van vijf punten werd dan tweemaal gemist aan het lijntje. Met nog vijf minuten te gaan, nam Beitem terug over en Karel kon een rugworp scoren (net naast het been van Dieter, mooi in het hoekje). Ook de volgende twee aanvallen kon D&W weer niet scoren. Beitem deed dit wel en kwam zo op drie doelpunten. Beitem speelde alles of niets en lukte daarom nog een rugworp. De laatste minuut ging in en Koekelare stond nog een doelpunt voor én moest nog een keer aanvallen. Dieter zijn eerste worp ging op de grond, maar niet ver genoeg. Ook Hans moest zijn tweede worp op de grond krijgen, maar deze werd onderschept. Beitem kwam nog over en kon op een tweede worp scoren. Lap. Meteen goed voor een 21-21 eindstand.


Onze heren haalde hun eerste echte punt van het seizoen, maar hadden toch het gevoel een punt te laten liggen…


Speler Dieter Sys

Reacties

Correctie

(door Tom V. op 28/03/2011)

kleine aanpassing: 1ste reserve wonnen voor de 2de maal dit seizoen.

Nieuwe reactie inzenden