Miniemen meisjes verliezen voor het eerst

11/10/2010

Onze miniemen meisjes kwamen dit weekend uit tegen Sint-Michiels, een ploeg die net als ons nog ongeslagen was. Die van ons hadden vorig seizoen enkele keren zwaar verloren van hen en wilden dit recht zetten.

De match begon goed voor D&W. Lies ving enkele ballen en de aanvallen van Emma gingen er goed in. Koekelare kwam zo 3-1 voor. Deze voorsprong werd snel weer weggewerkt door die van Robland. Op een verre bal van Sint-Michiels kon onze verdediging de bal niet onderscheppen en was er een tegenstander als de kippen bij om een rugworp te scoren. Zo kwam de gastploeg een eerste keer op voorsprong: 5-6. Enkele minuten later was het weer van dat, een rugworp op dezelfde manier: 6-8. Durf & Win liet zich echter niet demotiveren door deze rugworpen en ging de rust in met deze kleine achterstand.

In het begin van de tweede helft kon Sint Michiels uitlopen tot 9-13. Deze achterstand konden onze meisjes niet direct ophalen, het bleef tot 12-16 gelijk opgaand. Dan kon Julie D een bal onderscheppen en eventjes later scoorde ze nog een rugworp en we kwamen zo op twee puntjes. D&W geraakte niet meer dichter, Sint-Michiels diepte deze kloof nog uit en zo verloren onze meiden hun eerste match met 19-23. Ondanks het goede spel toch een eerste nederlaag, volgende week naar Moerdamme op zoek naar eerherstel.

Speelden voor D&W: Julie B, Julie D, Celina, Emma, Lies en Diete.