12/09/2011

Het eerste verslagje van het nieuwe seizoen is er een van onze secretaris, noblesse oblige. Hij opende zaterdagochtend officieel het krachtbalseizoen in Jabbeke, in provinciale! Samen met neef Hans, beiden ex-topklassers, versterkte hij Provinciale B. Nu ja, ‘versterkte’ is misschien niet het goede woord. Zijn verslag, getiteld:

Foutenzaterdag!

Zaterdag 10 september, het begin van een nieuw krachtbalseizoen en de heren van Provinciale B mogen de spits afbijten! Door de volle agenda's van enkele spelers treed er een samengestelde ploeg aan op de terreinen van Jabbeke. Ruben Brabant, nieuwelingen Jonas Casteleyn en Rob Claeys worden versterkt door Hans en Kris Bryon. Maar ook Jabbeke krijgt steun van een speler uit Eerste Nationale.

De wedstrijd start gelijk opgaand en na een kwartier spelen is er een terechte stand van 6-6. In de laatste tien minuten van de eerste helft start D&W aan een foutenreeks waardoor tegenstander Jabbeke vlot uitloopt tot 12-6 aan de rust.

D&W gaat ook in de tweede helft nog even verder op hetzelfde elan waardoor Jabbeke een comfortabele voorsprong uitbouwt (15-7). In de eerste time-out wordt de tactiek aangepast en Koekelare komt eindelijk weer in de wedstrijd. Het kalf is echter al verdronken en het gelijkopgaande spel van het laatste kwartier, brengt daar uiteraard geen verandering in.

De opeenstapeling van aanvalsfouten, de onervarenheid van de nieuwste aanwinsten maar vooral stroeve verdediging deed D&W in het stof bijten! Eindstand: 23-15. Een veldslag verloren maar vol goeie moed voor de volgende uitdaging!