Provinciale B doet haasje-over in Hertsberge

25/01/2012

Zondagmorgen 10u moest provenciale B zich opnieuw bewijzen tegen Hertsberge. Zin om te winnen, de thuismatch gewonnen, gelijke punten in de competie, een doenbare kaart dus. Hertsberge stond wel voor ons in de rangschikking omdat ze een beter doelsaldo hadden.


De morgen begon echter moeilijk: onfrisse koppen, Ruben die tweemaal mist in het rollen van een sigaret voor chauffeur Vinckier, een winderig terrein en een verloren tos voor Jonas. Herstberge kiest kant, wij mogen opzetten. Startende ploeg: Ruben, Jonas, Vinckier en ik; Kristof krijgt het hesje en de vlag. Onze eerste aanval gaat vlot over, Ruben op één, Vinckier twee, maar mijn derde worp wordt gevangen. De aanval van Hertsberge staat ook nog niet op punt en ook wij vangen de bal. Wij komen uiteindelijk eerst tot scoren, maar beide teams spelen de eerste 10 minuten geen goed krachtbal met technische fouten aan beide kanten.


Langzaam aan komen we in de match, verdedigend staan we heel sterk. De vleugels houden de bal goed voor hen of geven perfecte tips. Ook de aanval gaat beter als we onze worpen wisselen naar ik op één, Ruben twee en Vinckier werkt mooi af. We gaan dan ook verdiend de rust in met 4 punten voor.


De sterke verdediging van de eerste helft zetten we voort in de tweede helft en Hertsberge komt weinig tot scoren. Ze worden zenuwachtig en proberen een hele reeks trekworpen, waarvan slechts de eerste doel treft. De thuisploeg vindt wel zijn verdediging terug en vangen af en toe een slechte eerste worp of houden onze volgende worpen buiten doel. Toch loopt onze voorsprong nog enkele punten uit en we voelen ons al gewonnen. Uiteindelijk komt Hertsberge nog één punt terug in de laatste minuut door opnieuw een foutje door te dicht af te zetten. Eindstand 9 - 14.


Als afsluiter wil ik Tom Vinckier nog eervolle vermelden: hij speelde een volledige match zonder blazen, rookte geen sigaret tijdens de rust en had zelf na de match geen zin in tabak! Driewerf hoera! De wonderen zijn de wereld nog niet uit.


Robrecht Claeys

Reacties

Nieuwe reactie inzenden