Sysjes en co winnen verstanding (8/10)

10/10/2011

Onze lokale trots nam het dit weekend op tegen Beitem. De Beitem Boys hadden net zoals de  Sysjes en co nog maar één keer verloren. De neutrale supporter uit Ichtegem verwachtte dus een spannende partij…

Beitem kende de beste start. Koekelare daarentegen kon zijn eerste aanvallen niet afwerken.  De Beitemnaren lukte dan ook nog een rugworp en zo stond D&W na een vijftal al 0-4 achter. Zelfde scenario dus als vorige week in Male… Maar ook nu vond Maarten plots toch de gaatjes om te scoren. Koekelare knabbelde voorzichtig aan de achterstand door goed verdedigend werk en de aanval die iets beter liep. Wel werd er nog iets teveel gemist van aan de lijn (nvdr, werk voor Pieter Cobbaert?). Maar gelukkig kon Hans ook nog enkele rugworpen blokken, zodat we toch dichterbij kwamen. Aan de rust stond D&W nog 1 doelpuntje achter: 8-9.
Door het ophalen van deze achterstand hadden onze jongens er alle vertrouwen in om deze wedstrijd te winnen. D&W startte de tweede helft met meer verdedigende druk. Daardoor werd er iets meer eerste en tweede worpen gevangen… en we konden deze foutjes ook afstraffen. Zo begon de thuisploeg eindelijk een voorsprong uit te bouwen, tot drie punten zelfs. Op tien minuten van het einde lukte Beitem nog een rugworp. Koekelare bleef echter kalm, hoewel Beitem tot op één doelpunt kwam. D&W kon wél nog scoren, wat Beitem na deze rugworp niet meer lukte. Het speelde de wedstrijd verstandig uit en won.

Hopelijk hebben onze jongens volgende week een betere start tegen Buggenhout zodat het eens een iets makkelijker wedstrijd wordt. Finale eindstand: 16-13.