Titel blijft binnen bereik

22/03/2013

Onze titelkandidaten moesten het afgelopen weekend opnemen tegen de vierde in de stand: Beitem. Aline kon niet mee maar alle anderen stonden paraat, ondanks de examens.

D&W begon wind achter maar kende een moeizame eerste helft. Aanvallend gingen iets teveel worpen in de handen. Zo kon Koekelare geen voorsprong opbouwen ondanks de serieuze wind achter. Ook in de verdediging werd er niet zoveel gevangen, enkele ballen die anders wel gevangen zouden worden vielen zaterdag toch binnen.  Aan de rust stond het daarom 10-10.

Onze meisjes gingen dus een moeilijke tweede helft in. De aanval bleef wel hetzelfde met Emma op 1 en 3 en Julie op 2. De foutjes die in de eerste helft nog werden gemaakt in de aanval kwamen minder voor in tweede helft. Toch hield Beitem gelijke tred met Koekelare. Als D&W scoorde, scoorde Hoger Op ook. Maar met nog een 10 minuutjes te gaan kantelde de wedstrijd.   Koekelare kon drie aanvallen op rij vangen en de daaropvolgende kansen ook telkens afmaken.  Zo kon D&W eindelijk wat geruster spelen en zelfs uitlopen tot vier doelpunten.  Beitem kwam nog tot 3 doelpunten terug maar onze meisjes wonnen toch - na een moeilijke wedstrijd - met 16-19.

We blijven ongeslagen, de titel blijft binnen bereik.