Valse start voor heren van derde

20/09/2010

De Koekelaarse karavaan maakte afgelopen weekend de verplaatsing naar… Lissewege of all places, een dorpje geprangd tussen Brugge die scone en de goederenwagonspoorlijn van Zeebrugge (waar na acht uur geen treinen meer rijden, nietwaar Jan R.?). De heren van derde nationale reserven mochten de spits afbijten. Zonder Toon Candaele en Bram Vinckier, maar met ervaren rot Bart Roose en de debuterende krachtbalflik Dimitri Meesseman begon Durf & Win aan zijn eerste opdracht van het seizoen.

Koekelare hield in het begin goed gelijke tred met Lissewege, maar een paar onnodige foutjes zorgden toch al voor enkele puntjes achterstand. Te veel eerste worpen belandden in de handen van de tegenpartij en ook de afwerking stond nog niet echt op scherp. Koekelare verweerde zich, maar zag Lissewege steeds verder weglopen. In de tweede helft kon Koekelare enkele balletjes plukken en zaten ze iets beter in de wedstrijd, maar het verchil was al te groot. Eindstand: 28-10. Het is duidelijk dat ploeg nog wat tijd nodig heeft om op elkaar ingespeeld te raken, maar er zit zeker toekomstmuziek in de reservenequipe.

Na de reserven was het de beurt aan de ervaren rotten van derde nationale A. Na hun knalprestaties van vorig jaar in de provinciale reeks, mochten Bart en Kris Pollentier, Jan en Bart Roose, Christiaan Broucke en Franky Gotelaere – not nude, we wilden Lissewege toch een kans geven – hun kunnen tonen in 3NA. De heren merkten echter al snel dat de tegenstand dit jaar niet om mee te lachen zal zijn. Lissewege maakte het verschil met enkele goed gemikte trekworpen en dat verschil kwam Koekelare niet meer te boven. Kris Pollentier werkte wel enkele keren mooi af en ook Bart Roose wist in de tweede helft een trekworp uitstekende te plaatsen, maar het mocht niet baten. Eindstand: 29-11.

Herkansing volgende week tegen de mannen uit het verre Baasrode. Dan worden de nieuwe terreinen officieel ingespeeld en voor de derde helft wordt het nieuwe kotje (van het jaar!) aan een grondige test onderworpen.

Tone Vannieuwkerke
 

Reacties

Nieuwe reactie inzenden